Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

В Баштанській центральній районній бібліотеці вшанували пам’ять Володимира Івасюка

19/03/2019

В просторі плину століть часом з’являються постаті, якими пишається світ. Серед них – Володимир Івасюк, співочий світоч із народу, видатний український композитор, лауреат Державної премії ім. Тараса Шевченка, автор 107 пісень, 53 інструментальних творів і музики до кількох спектаклів.Професійний медик та скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець, прекрасний фотограф, поет.

Вшановуючи пам’ять талановитого генія української музичної культури,15 березня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбувсямузично-поетичний вечір«Володимир Івасюк: сила серця і таланту», присвячений 70-ти річчю від дня його народження. На бібліотечний захід завітали члени літературно-мистецького клубу «Роксолана», друзі та партнери бібліотеки.

Свято пошанування творчості великого музиканта розпочалося піснею, яка стала величним гімном його Таланту - «Пісня буде поміж нас», яку майстерно виконав місцевий поет та композитор Віктор Коваленко.

Ведуча заходу Ірина Озерова звернулась до сторінок біографії композитора та розповіла історіїстворення відомих всьому світові пісень - «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Балада про мальви». Кожна з них - окрема історія, окрема сторінка, а разом — золотий фонд української пісні.Присутні на заході поринули в ті далекі 70-ті роки,коли пісні Володимира Івасюка виконували Софія Ротару, Назарій Яремчук, Василь Зінкевич та перемагали на телевізійних фестивалях пісні: «Пісня року – 1971»,«Пісня року – 1972», міжнародному фестивалі пісні в Сопотів 1974 році. Учасники заходу переглянули фотографії,  документальні відеофрагментиза участю В.Івасюка.

Ліричні пісні Володимира Івасюка – це подарунок українському народові, його немеркнучій красі з полонинами, горами, лісами, смереками і водограями.Бриніли серця у присутніх під час звучання чудовихпісенних композицій у виконанні Лариси Шулюк, Валентини Стоянової, Анатолія Грицюка, Віктора Коваленка, Любові Курочкіної, Юрія Мельника. Пелюстки з троянд пісень Володимира Івасюка упали в наші серця навічно.

Звучали на зустрічі і вірші-присвяти Володимиру Івасюку від Віктора Коваленка, Миколи Волонтира, Юрія Мельника. А на завершення заходу всі разом заспівали легендарну «Червону Руту».

Володимир Івасюк завжди був, є і буде, бо його пісня - завжди поміж нас.

Всі новини →