Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті.

24/04/2019

Неначе стривожені лелеки летять роки. Та не стихає і ніколи не вщухне біль тієї біло пінної чорнобильської весни, біль втрат. І тоді. І сьогодні. І завтра. І наш святий обов’язок - пам’ятати про живих і про тих, хто віддав життя, захищаючи планету.

24 квітня, напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено екологічний діалог «Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті», яку відвідали учні 8-А класу ОЗЗСО №2 з класним керівником Крижановською Н.А.

Катастрофа на ЧАЕС сколихнула увесь світ і своєю руйнівною силою, і мужністю тих, хто першими зіткнулися з її наслідками. Про героїзм наших пожежників, персоналу станції і ліквідаторів аварії, про безпрецедентну евакуацію населення, та про страшні екологічні наслідки розповіли бібліотекарі юним користувачам, доповнивши свою розповідь переглядом відео «Пам’ять про Чорнобиль», в якому використані епізоди з художнього фільму О.Байрак «Аврора».

Драматизм чорнобильської катастрофи не піддається ніякому виміру. Про це свідчать художні і документальні твори, представлені на книжковій виставці «Чорнобиль не має минулого часу».

Серйозні та вдумливі обличчя дітей стали підтвердженням того, що болюча тема аварії на Чорнобильській АЕС викликає багато роздумів про ті трагічні часи екологічної катастрофи, що стала серйозним уроком для всього людства.

Всі новини →