Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

«Формуємо спільне бачення кінцевої структури регіону у форматі об’єднаних територіальних громад», - Олександр Кушнір

29/05/2019

У вівторок, 29 травня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір провів засідання робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об'єднання територіальних громад у Миколаївській області.

Як відзначив Олександр Кушнір, раніше діючий Перспективний план формування територій громад, яким було передбачено створення 42 ОТГ – амбіційний, але життя диктує свої умови.

«Зараз в області створено вже 41 об’єднану територіальну громаду. У 28 громадах відбулися перші вибори депутатів та голів, одна приєдналася, ще у 12 перші вибори призначено на 30 червня, які впевнений, відбудуться у законному порядку, як і всі решта виборів в області. Всі вони, аби скористалися перевагами децентралізації, були визнані спроможними тимчасово. Зараз ми підійшли до кінцевого етапу – маємо розглянути усі Плани і побудувати нову архітектуру області, щоб всі населені пункти долучилися до реформування, при цьому зберігши свою соціально-економічну спроможність», - прокоментував заступник голови ОДА.

Олександ Кушнір наголосив членам робочої групи, що у цій роботі увага звертатиметься на забезпечення збереження історичних, культурних взаємозв’язків міст, селищ та сіл та відповідно їхнє повноцінне самостійне подальше функціонування у мережі ОТГ, адже саме на цьому неодноразово наполягали жителі області під час зустрічей з ним.

Крім того, діючі громади не обов’язково залишаться в тих самих межах і в тому форматі. Є громади, які об’єднувалися, але фінансово не зможуть функціонувати. Деякі громади зможуть приєднатися до вже існуючих.

«Дійшли згоди, що у тижневий термін зберемо пропозиції щодо остаточного варіанту Перспективного плану, а далі будемо розглядати по формуванню окремих територій громад Маємо разом прийти до єдиного бачення подальшого розвитку ОТГ, врахувавши інтереси громади та бачення людей!», - резюмував Олександр Кушнір.

Всі новини →