Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанці відзначили День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

21/06/2019

Щороку 22 червня українці відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Пам’ятна дата нагадує, що кожне людське життя має особливу цінність. З цієї нагоди сьогодні в Баштанці на Пагорбі Слави громадськість та представники органів влади вшанували пам’ять українських борців, які в різні часи воєнного лихоліття захищали рідну землю від ворогів.

До заходу долучилися Баштанський міський голова Іван Рубський, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, голови районної та міської ветеранських організацій Лідія Андреєва і Ганна Зюзько. Керівники міста і району звернулися зі словами подяки до захисників Вітчизни, пригадавши трагічні сторінки історії Другої світової війни.

«Для українського народу війна була тотальною. Кожна родина і кожна людина, незалежно від віку, статі і соціального стану, були втягнуті у надзвичайно жорстокий вир війни. Територія України була одним з вирішальних театрів бойових дій, ‒ сказав очільник міста. ‒ Сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих та одночасно віддаємо шану живим учасникам тепер уже далекої війни, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу. Тому турбота про них, постійна увага про їх потреби і запити – святий обов’язок – справа честі держави і суспільства в цілому. Слава всім, хто дожив до сьогоднішнього дня, хто бореться в ім’я побудови і процвітання Баштанщини сьогодні».

З сайту Баштанської міської ради

Всі новини →