Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Увага, африканська чума свиней на Миколаївщині!

21/08/2019

15 серпня спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проведено розтин виявленого трупу свині на одному з приватних домоволодінь у місті Первомайськ.

Відібраний патологічний матеріал, за результатом проведеного обстеження в Державному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, виявився інфікований африканською чумою свиней.

Рішенням Комісії ДНПК при Первомайській міській раді оголошено територію приватного господарства неблагополучною щодо АЧС та  встановлено карантин.

Встановлено зону захисту в радіусі 3 км. від епізоотичного вогнища: м.Первомайськ по вул.Грушевського, мости через річки Синюху та Південний Буг, вул.Київську, та частина вул.Братів Лісовців с.Грушівка

Встановлено зону нагляду (спостереження) (радіус 5 км від зовнішніх меж зони захисту) частина м.Первомайськ, с.Грушівка, с.Мигія, с.Кінецьпіль.

19 серпня на межі Врадіївського та Первомайського районів в лісосмузі на відстані 100 м від траси Платонове-Кропивницький (132-й кілолометр) спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області виявлено 7 трупів свиней. Власника тварин встановити неможливо.

По відібраному патологічному матеріалу, дослідженому в Державному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, встановлено діагноз - африканська чума свиней.

Рішенням державної протиепізоотичної комісії при Врадіївській РДА (Врадіївська Врадіївська), ділянку оголосили неблагополучною щодо АЧС, встановили карантин.

Встановлено зону захисту в радіусі 3 км від інфікованого об’єкту, у яку увійшло с.Полтавка Первомайського району.

Встановлено зону нагляду в радіусі 2 км від зовнішніх зон меж зони захисту, до якої увійшли населені пункти Кумари, Адамовка Врадіївського району, Новоандріївка та Петрівка Первомайського райну.

Всі новини →