Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

27/09/2019

З 1 жовтня 2019 року постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 затверджено порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі. Одночасно функціонуватиме дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через АТ «Ощадбанк». Обов’язкова умова при цьому – наявність мобільного телефону в одержувача пільги. Ощадбанк здійснюватиме переказ коштів на рахунки організацій - надавачів комунальних послуг на підставі договору, укладеного між організацією та АТ «Ощадбанк».

Пільги у готівковій формі призначатимуться за бажанням пільговика.

Для цього необхідно до 15 жовтня (15 травня) звернутися з відповідною заявою до управління соціального захисту населення та надати розрахунковий рахунок АТ «Ощадбанку». Виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі (готівкою чи без готівкою) зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої організаціям-надавачам житлово-комунальних послуг або виплаченої готівкою.

У разі наявності простроченої понад місяць заборгованості з оплати комунальних послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.), виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону буде здійснюватися у безготівковій формі.

Довідки за телефонами: 2-76-54, 2-63-51, 2-68-48, 2-64-34.

Всі новини →