Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Брати наші менші – віддані й довірливі.

07/10/2019

У жовтні світова спільнота відзначає особливе свято – Всесвітній день тварин, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту. Це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох стали справжніми членами сім'ї.

Не залишилась осторонь цієї дати і Баштанська дитяча районна бібліотека, в якій 7 жовтня проведено природничу годину «Брати наші менші – віддані й довірливі».

На цей захід завітали учні 4-А класу ОЗЗСО № 1 з вчителем Трандасир Л.О.«Ви відповідальні за того, кого приручили». Саме ця фраза, сказана колись А.С. Екзюпері в його творі «Маленький принц» і стала практично девізом заходу.

 

Ведуча, бібліотекар Сушицька Т.В. за допомогою слайдової презентації розповіла маленьким гостям про історію свята, про роль тварин в житті людей. Звучали вірші поета-краянина О.Кваші з поетичної збірки  «Прекрасні тварини нашої України»: щирі і проникливі, вони надихають жити з добрим серцем до навколишнього світу.

Діти із задоволенням переглянули веселі відео про звірят, відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, складали прислів’я про тварин, приймали участь у рухливих іграх. На завершення заходу маленьких користувачів ознайомили з книжковою виставкою «Завжди поруч з нами», на якій була представлена велика кількість книжок про тварин – енциклопедій та художніх творів. Всі бажаючі взяли додому уподобані ними книги.

Ставлення до тварин є одним із показників моральних цінностей людини, її культури і вихованості.Працівники дитячої районної бібліотеки намагаються за допомогою своїх заходів виховувати у юних користувачів гуманне ставлення до природи, здатність співчувати і турбуватись про тих, хто поруч з нами.

Всі новини →