Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Увага, АЧС!

21/11/2019

Управління агропромислового розвитку Баштанської райдержадміністрації повідомляє що у Новоодеському районі  в с.Троїцьке  загинула свиня віком 5 міс.

О 10:30 спеціалісти ветеринарної медицини прибули на місце та встановили, що  в домогосподарстві крім трупа свині, ще утримується 12 голів свиней, 2 (дві) з яких відмовляються від корму, температура тіла коливається від 39,2-40,5 градусів С, пригнічені, малорухливі.

При патологоанатомічному розтині трупу встановлено. Трупне заклякання виражене добре, шкірний покрив гладкий, шкіра в області підгрудка та черева синюшного кольору, серце без видимих змін, кровенапвнене, легені збільшені в об’ємі сіруватого кольору з мармуровим малюнком, надгортанник з значним крововиливом.

Відібраний патологічний матеріал досліджено в Одеській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби 14.1.2019 р. Встановлено діагноз – африканська чума свиней (звіт про результати досліджень патологічного матеріалу №003853 м. п. м./19).

На позачерговому засіданні ДНПК при Новоодеській райдержадміністрації 14.11.2019, оголошено приватне домогосподарство Касова Г.А. по вулиці Миру, 33, с. Троїцьке Новоодеського району Миколаївської області неблагополучним щодо африканської чуми свиней, визначено епізоотичним вогнищем та встановлено карантин. Визначено зону захисту в радіусу 3 км від епізоотичного вогнища.  В зону захисту увійшли с. Троїцьке, м.Нова Одеса Новоодеського району. Затверджено зону нагляду в радіусу 0,3 км від зовнішніх меж зони захисту.

Проведено умертвіння 12 голів свиней. Трупи свиней знищено шляхом спалювання у відведеному місці, в приміщенні де утримувались свині, прилегла територія транспорт який був задіяний , продезінфіковано.

Звертаємося до населення у разі виявлення трупів свиней просимо звертатися за тел. 2 84 35 – Баштанське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

Всі новини →