Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Куди подається податкова декларація про майновий стан і доходи

28/01/2020

Баштанське управління Головного управління ДПС у Миколаївській області інформує, що з початку 2020 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року. 

Фізична особа — платник податку подає Декларацію за звітний податковий період у встановлені Кодексом строки до контролюючого органу за своєю податковою адресою. 

Податкова адреса платника податків - фізичної особи – це місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі (п. 45.1 ст. 45 Кодексу). 

Платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.  

У разі якщо платник податку проживає не за місцем реєстрації (прописки) – Декларація подається до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

У разі якщо фізична особа знята з реєстрації за однією адресою, але ще не зареєстрована за іншою – Декларація подається до податкового органу за попередньою податковою адресою.

Нагадуємо! Пунктом 70.7 ст. 70 Кодексу передбачено, що фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 N 822, фізичні особи - платники податків зобов'язані інформувати контролюючі органи про зміну даних шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за формою N 5ДР (далі - Заява за формою N 5ДР).

В разі виникнення питань платникам податків необхідно звертатися до Баштанського управління ГУ ДПС у Миколаївській області за адресою :м.Баштанка, вул.Миколи Аркаса, 2 (каб.№3, 5) або за телефоном 2-84-36.

Всі новини →