Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Під знаком веселої мудрості.

31/01/2020

30 січня виповнюється 90 років від дня народження легендарного українського дитячого письменника, чиї твори увійшли до золотого фонду дитячої літератури – Всеволода Нестайка. Його майже п’ятдесятирічний шлях у дитячій літературі засвідчений виданням близько 30 книжок, якими зачитуються вже 4 покоління дітлахів.

Щоб гідно відзначити ювілей улюбленого письменника, працівники Баштанської дитячої районної бібліотеки підготували низку заходів. Бібліографом по дитячій літературі Ганною Доник підготовлено рекомендаційний список літератури «Світ пригод і фантазії у творах В.Нестайка», а також проведено бібліографічний огляд літератури «Сонячна творчість «сонячного класика».

В.Нестайко належить до тих людей, про чиє життя і характер розповідають його книжки, тож в читальному залі бібліотекарі оформили книжкову виставку-персоналію «Сонячний класик», яка, як і передбачалося, була просто «приречена» на успіх у юних користувачів. Виставка стала гарним подарунком для відвідувачів бібліотеки, адже тут одночасно експонується велика кількість творів письменника. Всі бажаючі мали можливість вибрати собі книгу за власним смаком і уподобанням.

А ще 29 січня в головній дитячій районній книгозбірні відбувся літературний ігроленд«Під знаком веселої мудрості», на який завітали учні 4-Б класу ОЗЗСО №1 з вчителем Драною А.В.

Ведуча, бібліотекар Тетяна Сушицька розповіла дітям про цікаві епізоди із життя письменника, після чого запросила їх до веселих ігор та вікторин за творами В.Нестайка. Маленькі гості із задоволенням взяли участь у міні-інсценізації «Урок в лісовій школі», який провела «викладачка» цієї школи Пантера Ягуарівна. «Звірята», учні лісової школи, виконували різноманітні завдання, відповіді на деякі запитання вони знаходили на сторінках творів В Нестайка. Діти були активними, завзятими і дружними.

Бібліотекарі подарували своїм маленьким гостям справжнє свято, підготувавши цікаві і веселі заходи, такі, які відображають суть творчості видатного письменника – світлу і життєрадісну.

Всі новини →