Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

На Миколаївщині створено обласний штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації

30/03/2020

У понеділок, 30 березня, відбулось засідання обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов'язаної із поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19.

Засідання відбулось під головуванням заступника голови ОДА Олександра Трайтлі та за участі першого заступника голови ОДА Сергія Бичкова, заступників голови ОДА Олександра Коваленка, Тетяни Стахевич та керівників профільних служб.

В обговорені взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Стаднік, який наголосив на необхідності безумовного виконання усіма службами поставлених завдань.

Олександр Трайтлі на початку наради зазначив, що штаб розпочав свою діяльність відповідно до розпорядження заступника Міністра охорони здоров'я - Головного державного санітарного України лікаря Віктора Ляшка з метою забезпечення безпосередньої організації і координації робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов'язаної із поширенням коронавірусної хвороби.

У ході зустрічі були обговорені організаційні моменти в роботі новоствореного штабу. 

Зокрема, йшлося про організацію злагодженої роботи з запобігання поширенню на території Миколаївщини коронавірусної інфекції всіма профільними органами і посилення взаємозв’язку між ними для ефективної боротьби з хворобою.

До роботи штабу та вирішення питань будуть залучати всі наявні ресурси та структури, щоб запобігти масштабного поширення коронавірусної хвороби та ліквідувати всі наслідки.

Нагадаємо, 25 березня, Уряд призначив заступника Міністра охорони здоров’я - Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня через розповсюдження COVID-19. Під час першого засідання відповідного штабу Віктор Ляшко надав доручення всім головам ОДА створити такі штаби в областях, які будуть співпрацювати з центральним штабом, організувати їх роботу та призначити керівників.

Всі новини →