Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Про лікарняні на період самоізоляції

12/05/2020

На період перебування у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій  застраховані особи, визначені пунктом 3 Порядку проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211, мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності за рахунок коштів Фонду соціального страхування України у разі надання листка непрацездатності, виданого в установленому порядку із зазначенням «ізоляція від COVID-19 – 11».

При формуванні заяви-розрахунку на фінансування матеріального забезпечення в такому випадку в Додатку 1.1. «І. Матеріальне забезпечення» у колонці 10 необхідно вказати причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19.

Виплата матеріального забезпечення за таким видом непрацездатності проводиться згідно вимог до частини другої статтей 22 та 24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 №1105-XIV – у розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу з шостого дня непрацездатності  .

Телефон для довідок і консультацій: (05158) 2-72-76, 2-52-07

Баштанське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області 

Всі новини →