Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Уряд розширив перелік професійних захворювань для захисту медпрацівників

13/05/2020

13 травня, на засіданні Уряду прийнято рішення про доповнення переліку професійних захворювань, яку можуть отримати медичні працівники внаслідок своєї професійної діяльності, коронавірусною хворобою (COVID-19). Існуючий перелік профзахворювань містить близько 100 найменувань, в т.ч. і такі інфекційні хвороби, як туберкульоз, гепатити, СНІД.

Таке рішення посилить захист прав та інтересів медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із захворюванням на короновірус.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я отримало повноваження визначати перелік професій та посад таких працівників, аналогічно тому, як МОЗ визначив перелік медпрацівників, яким встановлюється доплата за роботу з короновірусом (наказ МОЗ № 768 від 02.04.2020).

Довідково:

До професійних захворювань належать такі захворювання, які виникли внаслідок професійної діяльності працюючого та зумовлені виключно або переважно впливом шкідливих речовин, певних видів робіт та інших факторів, пов’язаних з роботою, однократного впливу на працівника шкідливих факторів фізичного, біологічного та хімічного характеру.

Всі новини →