Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

До Дня пам'яті жертв політичних репресій

15/05/2020

Сьогодні зранку голова райдержадміністрації Олександр Славінський за участі секретаря міської ради Людмили Луценко та голови міської ветеранської організації Ганни Станіславівни Зюзько поклав квіти до пам'ятного знаку жертвам політичних репресій та голодоморів в Україні, що знаходиться біля міського краєзнавчого музею.

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій.

Керівники нагадали, що День пам’яті жертв політичних репресій започаткований для гідного вшанування гіркої долі тих людей, які були непотрібними для радянської системи, а також привернення уваги суспільства до трагічних сторінок історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Олександр Дмитрович зазначив, що заради відродження національної пам'яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства потрібно вшановувати пам’ять репресованих українців та передавати історію про їх біль наступним поколінням українців. Всупереч нелюдським знущанням та величезним втратам, український народ зміг вистояти і здобути омріяну поколіннями незалежність. І сьогодні ми не маємо іншого вибору, ніж захистити свою державу, свою свободу, свій демократичний вибір.  

Вічна пам'ять померлим. Молимося за душі всіх, хто загинув у ті жахливі роки.

Нажаль, у вітчизняній історії було багато трагічних сторінок. Але те пекельне полум’я загартувало українську націю. Ми згадуємо минуле, щоб не допустити чогось подібного в майбутньому. Драматичні події, які пережив український народ, доводять, що насильство і тоталітаризм ніколи не приносили добра. Майбутнє процвітання України можливо побудувати тільки на принципах демократії, верховенства права та рівності перед законом.

Всі новини →