Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Карантин продовжено на території району

25/05/2020

25 травня відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Баштанській райдержадміністрації.

На засіданні розглянуто єдине питання - "Про заходи щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2, та послаблення протиепідемічних заходів на території Баштанського району".

За результатами обговорення даного питання, комісією ВИРІШЕНО:
1. Установити з 22 травня до 22 червня 2020 року дію карантину на території Баштанського району, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2” (зі змінами).

Рекомендувати міському та сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій: 
2.1. Забезпечити виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 року №392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" щодо продовження дії карантину на території України з 22 травня до 22 червня 2020 року;

2.2. У зв’язку із сприятливою епідемічною ситуацією на території району запровадити послаблення протиепідемічних заходів та дозволити:

з 23 травня:

- проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводитись за погодженням із Міністерством охорони здоров’я за результатами оцінки епідемічних ризиків; - проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;

- діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);

- регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

з 25 травня:

- відвідування закладів дошкільної освіти.

3. Рекомендувати районному штабу з ліквідації наслідків медикобіологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням гострої коронавірусної хвороби (COVID-19) на території Баштанського району забезпечити моніторинг поточної епідемічної ситуації в ркйоні відповідно до ознак, зазначених в п.4 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 "Про встановлення карантину з метою "запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

4. Рекомендувати Баштанському ВП ГУ НП у Миколаївській області забезпечити охорону публічної (громадської) безпеки і порядку та посилити патрулювання громадських місць.

5. Рекомендувати міському та сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій на час дії карантину забезпечити:

5.1. Забезпечити відстань у прикасовій та касовій зонах між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра та/або наявність між ними відповідних захисних екранів;

5.2. Забезпечити дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень.

6. Рекомендувати міському та сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій:

6.1. Вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід;

6.2. Дотримуватися рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Баштанського району, затверджених постановами заступника Міністра охорони здоров’я - Головного державного санітарного лікаря

Всі новини →