Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Миколаївським виробникам овочів і фруктів допоможуть вийти на міжнародний ринок

16/12/2016

Цього тижня Торгово-промислова палата Миколаївської області спільно з Міжнародним торговим центром (ITC) провела семінар для місцевих сільгосптоваровиробників. Програма навчання спрямована на те, щоб допомогти нашим виробникам овочів і фруктів вийти на міжнародні ринки, в тому числі і на ринки Євросоюзу.

«Зміст проекту полягає в тому, щоб знайти потенційні ніші на зовнішніх ринках для виробників і розпочати співробітництво виробників із зовнішніми ринками. Крім того, ми будемо проводити дослідження по внутрішнім потребам і намагатися також звести внутрішніх виробників і мережі з фермерами та виробниками продукції в регіоні», - повідомив координатор проекту ITC Армен Заргарян. Щоб зрозуміти наскільки готові українські сільгоспвиробники до роботи на західних ринках, спеціалісти детально розглянули питання правильного пакування товару. Відзначимо, що за кордоном продається переважно запакована продукція, в тому числі овочі і фрукти.

«80% компаній не мають можливості упаковувати свою продукцію. Причому близько 50% не володіють інформацією про вимоги пакування», - розповіли учасникам семінару консультанти проекту.

Дослідження зовнішнього і національного ринків проводилося, щоб зрозуміти, як саме фахівці цього проекту можуть допомогти існуючим фермерам, виробникам сільгосппродукції в досягненні їх бізнес-цілей, оцінити проблеми, з якими стикається бізнес, виявити тих виробників, які зацікавлені у співпраці з даним проектом

Всі новини →