Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Як залишатися психічно здоровими в умовах стресу?

08/04/2024

Питання, що може викликати іронію у вільних громадян, які щодня після нічного обстрілу надсилають близьким повідомленням «Ти як?». Однак насправді є базові правила, які відповідають «заряду» здоров’я, мов павербанк, – і про це восьмацерія анімаційних роликів із циклу «Як перемогти стрес».

В умовах війни енергія потрібна не тільки для того, щоб бути супергероями. Але й для того, щоб не впадати в пригнітені стани. Повноцінне харчування, сон, достатня кількість води, спілкування – дуже прості речі, які ми ігноруємо, але з ними насправді починається наше здоров'я. На низькому заряді без цих речей мозок просто обмежує свою роботу – і звідси вже проблеми з пам’яттю, втрачена здатність критично мислити чи контролювати емоції.

Перша леді України  Олена Зеленська  радить переглянути весь цикл роликів: кожен із них займає близько двох хвилин, але дає змістовне розуміння про природу стресу, як він відновлює наш організм, а також пропонує техніку допомоги собі та близьким. Хіба 15-20 хвилин часу на перегляд не варті того, щоб покращити ваше психічне здоров'я чи зрозуміти, як підтримати друга?

Чи не знайдене завдання кожному з нами зараз – захистити себе фізично і психологічно, бо тільки так ми можемо вистояти і здобути ту саму, омріяну перемогу.

Відео  створено ГО « Безбар'єрність » спільно з  Міністерством охорони здоров'я України  за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми психічного здоров'я « Ти як? ».

#mentalhealth  #тіяк

Всі новини →