Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

На Снігурівщині запрацював Притулок для осіб, які постраждали від насильства

15/04/2024

В умовах сьогодення тема насильства стає все більш актуальною. Значний вплив на це справила окупація населених пунктів, мешканці яких могли зазнавати насильства під час перебування ворога на їх території. 

Так, у понеділок, 15 квітня, у Снігурівській громаді відкрили Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

У відкритті притулку взяли участь заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Єльчієва, координатор з питань кризового реагування Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA Ukraine Даніел Мадані, польова координатора з питань протидії ГЗН Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA Ukraine Тетяна Кутас, директор обласного центру соціальних служб Янковська Світлана, представники ГО «Віра, Надія, Любов», а також працівники правоохоронних органів та мобільної бригади.

За словами Олександра Трайтлі, натепер у Снігурівській громаді, крім притулку, функціонують мобільна бригада та денний центр для осіб, які постраждали від насильства. Мережа таких служб надає можливість для постраждалої особи бути у безпеці та почувати себе захищеною. 

Налагоджений і відпрацьований механізм взаємодії з правоохоронними органами, закладами охорони здоров’я, освітніми установами, органами місцевого самоврядування, центром безоплатної правової допомоги та служби у справах дітей дозволяє максимально швидко реагувати на звернення та надавати послуги відповідно до потреб клієнтів: консультації, інформування, соціальний супровід, перенаправлення тощо.

«Дуже важливо, щоб жінки знали та розуміли куди їм можна звернутися по допомогу та не залишитися наодинці зі своєю бідою. Ми завжди наголошуємо, головне – не замовчувати проблему, а звертатись по допомогу якомога швидше. Дякую нашим партнерам за тісну співпрацю у цьому напрямку. Лише з такою потужною підтримкою ми зможемо ефективно допомогати тим, хто цього справді потребує», - додав він.

Своєю чергою Оксана Єльчієва наголосила на тому, що значна увага в області приділяється профілактиці та попередженню насильства. Активно проводиться робота щодо наближення надання соціальних послуг до мешканців віддалених населених пунктів, в тому числі і завдяки розбудові мережі спеціалізованих служб – надавачів послуг особам, які постраждали від насильства. 

Зазначимо, що натепер, з метою підтримки постраждалих від насильства осіб, на Миколаївщині функціонують Денні центри та мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, а також спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від насильства; міські та обласні притулки; інтегрований центр комплексної підтримки; мобільний простір для жінок і дівчат «Вільна»; сектор захисту та соціально-психологічної підтримки дітей у процесі правосуддя Барнахус.

Їх створення забезпечила обласна військова адміністрація у співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, департаментом соціального захисту населення, обласним центром соціальних служб та місцевою владою.

Всі новини →