Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Баштанщину відвідав Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек

22/04/2024

Нещодавно у Миколаївській області з візитом перебувала німецька делегація на чолі з Федеральним Віцеканцлером, Міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком. 
 
У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом. Йшлося про всебічну підтримку Миколаївщини зі сторони Німеччини. Зокрема, відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури, у тому числі й енергетичних обʼєктів, розвиток економічної співпраці, потреби українських захисників. 
 
Роберт Габек запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в її справедливій боротьбі.
 
«Ми твердо і непохитно стоїмо на боці України», – заявив він. 
 
Зі свого боку Віталій Кім подякував уряду та населенню ФРН за надану допомогу протягом повномасштабного вторгнення. Також він розповів про оперативну обстановку на Миколаївщині, повернення населення у регіон та відновлення економічної стійкості. 
 
«Нашими головними проблемами залишаються потреби у зброї, амуніції, сучасних засобах протиповітряної оборони та створення робочих місць. Потрібно, щоб місцева економіка працювала, а податки залишалися у регіоні. Тому що зараз наші порти закриті, майже 20% сільськогосподарських земель заміновані або не використовуються через релокацію підприємств, а великий бізнес практично не працює», – розповів очільник області. 
 
Крім цього,  німецька делегація відвідала одну з лікарень нашого регіону. Після російського удару медичний заклад було відновлено у співпраці з міжнародними організаціями, у тому числі Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).
 
Начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів висловив слова щирої подяки міжнародним партнерам за постійну підтримку та допомогу, яку вони надають Україні від початку повномасштабного вторгнення військ рф та підкреслив важливість координації зусиль.
 
«Допомога від міжнародних партнерів – потужне підсилення Баштанщини під час війни. Медична галузь нашого району піддалася серйозним випробуванням і підтримка, яка була вами надана, є дуже важливою. Ми розраховуємо на подальшу співпрацю та готові реалізувати нові спільні проєкти», – наголосив Владислав Дмитрів.
 
Продовжуємо працювати задля нашої спільної Перемоги!
 
 
 

Всі новини →