Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Шановні жителі Баштанського району!

08/05/2024

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

У День пам’яті та перемоги, Україна вшановуватиме кожного, хто боровся з нацизмом. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять мирні цивільні люди, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, діти війни, примусові робітники. Адже війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
 
Друга світова охопила значну частину планети. Участь у ній взяла 61 держава. Воєнні дії велися на території близько 40 країн – у Європі, північній Африці, Азії, Тихоокеанському регіоні. За різними оцінками, в тій війні загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Втрати українців у Другій світовій – близько 8 мільйонів осіб (із них п’ять мільйонів – цивільних та три мільйони військових). Друга світова стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і комуністичного, а також через лицемірну «політику умиротворення» щодо Гітлера провідних країн світу.
 
Уже третій рік поспіль, Україна наближається до пам'ятної дати в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі.
 
Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда, який заради досягнення мети не гребує ані воєнними злочинами, ані злочинами проти людства.
 
Ми віддаємо шану всім Героям, які своїми життями заплатили за Перемогу, та тим, хто зараз б’ється за незалежність України та вільне майбутнє, наближаючи нову Перемогу.
 
Перемогли тоді – переможемо й зараз!
Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!
Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим героям!
 
Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

Всі новини →