Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

День поля і формула успіху

23/06/2016

17 червня відбувся День поля на базі ПСП «Корона» (керівник Онищук В. І.), який відвідали сільгосптоваровиробники Баштанського та сусідніх районів Миколаївщини. У дружньому колі аграрії та партнери компанії «Альфа хімгруп» провели цей день разом. У заході взяли участь керівники Баштанського району, начальник та спеціалісти управління агропромислового розвитку РДА, які привітали гостей на баштанській землі, подякували організаторам заходу за актуальний захід, побажали всім добрих врожаїв, миру і достатку на рідній землі.

Програма заходу включала науково-теоретичний семінар та безпосередній огляд демонстраційних ділянок. Традиційно, програма розпочалася пленарною частиною, де висвітлювалися сучасні технології вирощування та захисту сільськогосподарських культур.

Пленарну частину розпочав керуючий компанії «Альфа хімгруп» з Данії Мортен Педерсен, котрий підкреслив, що на сьогодні «Альфа хімгруп» демонструє стабільний і збалансований розвиток всіх напрямів діяльності від виробництва до продажів. В аграрному бізнесі діяльність компанії спрямована на забезпечення сільгоспвиробників найкращим насіннєвим матеріалом, мікродобривами та засобами захисту рослин, створеними з використанням новітніх технологій. Спеціалісти компанії знають весь цикл розвитку сільгоспкультур, тому з виваженим підходом формують складові до кожного продукту. Виходу нового продукту на ринок передує ретельне, науково обґрунтоване вивчення кожного інгредієнту. Продукти «Альфа хімгруп» є високотехнологічними та безпечними для застосування. Адже компанія турбується про отримання аграріями стабільно високих врожаїв.

− Досконалі знання та багаторічний досвід на ринку дають нам змогу оперативно реагувати на стрімкий розвиток нових технологій в агросекторі. Це сприяє появі у нашому продуктовому портфелі найактуальніших і найсучасніших продуктів для вашого відмінного врожаю, − сказав Мортен Педерсен.

Продовжив виступ директор компанії «Альфа Насіння» Олександр Давиденко, який розповів, що для виробництва гібридів Alfa Seeds вони використовують сучасні високопродуктивні батьківські лінії, які вирощують у країнах ЄС і Південної Америки. Щороку нові гібриди кукурудзи та соняшнику проходять тестування і вирощуються на виробничих полях у всіх ґрунтово-кліматичних зонах України. Тому компанія пропонує аграріям лише ті, що ідеально адаптовані до місцевих кліматичних умов. Всі їхні пропозиції розраховані на максимальний результат, і вони допоможуть аграрію зробити правильний вибір.

Що стосується заходів, використання яких стане на заваді хворобам, розповів наступний спікер − керівник відділу агрономії компанії «Альфа хімгруп», кандидат сільськогосподарських наук Сергій Кнечунас, котрий наголосив, що проти широкого спектра збудників слід застосовувати комбіновані препарати на основі діючих речовин із різним механізмом дії, що виключає можливість появи резистентності. Також Сергій Кнечунас зауважив, що цього року масштаб проекту «Демонстраційні ділянки нового формату», який стартував минулоріч, було збільшено: заклали понад 40 дослідів у 20 господарствах агрохолдингів у 13 областях України, адже саме такі досліди дають змогу оцінити якість роботи засобів захисту рослин «Альфа хімгруп», розташованих у різних ґрунтово-кліматичних зонах України. Основна частина дослідів на посівах цукрових буряків, соняшнику, кукурудзи та сої ще триває, а ось результати на посівах зернових культур уже відомі – врожайність озимої пшениці та ячменю у дослідних господарствах зросла на 10-30%.

«Альфа хімгруп» тісно співпрацює з наукою, адже науковці є частими гостями на заходах компанії. Цього року спеціальним запрошеним гостем був доцент кафедри мікології та фітоімунології Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, кандидат біологічних наук Олександр Акулов, виступ якого викликав схвальні відгуки учасників заходу. У доповіді науковця йшлося про вразливість польових культур до різноманітних захворювань особливо у період підвищеної вологості. Доцент наголосив на тому, що проти борошнистої роси, фомозу, фомопсису, альтернаріозу, септоріозу, фузаріозу, диплодіозу, цефалоспорозу конче потрібний комплексний захист, і боротися слід із першопричинами, адже, якщо не вжити вчасних заходів, то згодом доведеться мати справу з наслідками.

Після цього був здійснений виїзд на демонстраційні поля, де увазі гостей були детально представлені пшениця, горох, соняшник і просо, які буди вирощені на полі, та системи захисту і мікродобрив, які використовувалися на цих культурах. Всі бажаючі мали змогу поставити виробничі запитання, що виникали впродовж демонстрації результатів, одержаних на даному полі.

По закінченні всі гості були запрошені на святкування завершення Дня поля, яке стало справжнім святом для аграріїв з чудовим концертом та розіграшом цінних призів.

Всі новини →