Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

З ініціативи голови ОДА Олексія Савченка на Миколаївщині вперше відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань бюджету

12/12/2016

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко під час  засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке відбулось в Миколаєві минулого тижня, визначив основні проблеми, які потребують вирішення за допомогою депутатів та держави.

Головна з них – це стан та проблеми дорожньої галузі: «Ми звернулися до Міністерства інфраструктури з проханням, щоб вони визначилися та призначили керівника служби автомобільних доріг в Миколаївській області або оголосили конкурс. Будь-яке рішення ми сприймемо позитивно, - зазначив Олексій Савченко. -  Тому що там є певний конфлікт інтересів. Ми сьогодні почули – гроші є, гроші виділяються, але вони сьогодні не використані. Потрібна відповідальна людина, відповідальний керівник, ефективна організація роботи служби», - підкреслив голова ОДА. 

Крім того, очільник області запропонував депутатам Верховної Ради включити Миколаївщину у так званий «митний експеримент». В країні з 2015 року діє експеримент, який був запроваджений в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції або поточного ремонту п’яти автомобільних доріг загального користування державного значення за рахунок 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних надходжень митних платежів. В 2016 році до експерименту було додано Київ.

«На мою думку, цей експеримент, прийнятий депутатами Верховної Ради – один із найуспішніших та потужних за останні роки. Громади від його впровадження отримали мільйони до місцевих бюджетів на ремонт доріг і змогли значно покращити стан інфраструктури у своїх регіонах. Тому ми виступаємо з пропозицією продовжити цей експеримент, але включити до нього Миколаївську область. Для нас це дійсно важливо. Вважаю, що депутати Верховної Ради від Миколаївщини мене підтримують. Але є певна процедура прийняття такого рішення на державному рівні. Це досить не просто, бо включитися в експеримент сьогодні хочуть майже всі області країни», -  сказав Олексій Савченко. 

Всі новини →