Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району

Введення воєнного стану на території Миколаївської області не означає обмеження прав і свобод громадян, - Олексій Савченко

27/11/2018

Введення воєнного стану на окремих територіях України, зокрема на території Миколаївської області ні в якому разі не означає обмеження прав і свобод громадян. Запровадження обмежень, які передбачені законодавством в разі оголошення воєнного стану можливе виключно за умови наступу Росії.

Про це наголосив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко в ході спілкування з журналістами.

Водночас, він зазначив, що завдяки підтримці місцевих засобів масової інформації, громадських організацій, інших активних жителів на Миколаївщині вдалось уникнути безпідставної паніки і невірного  тлумачення тих подій, що відбулися останніми днями.

«Запровадження воєнного стану в той спосіб, в який це було зроблено, ніяк не змінить життя Миколаївщини. Це лише надає можливість Президенту України, в разі повторення прямої агресії з боку Російської Федерації, невідкладно втілити в дію заходи, необхідні для захисту територіальної цілісності держави. Про якісь обмеження свободи слова, конфіскації, обмеження інших прав і свобод людей не може бути мови», - сказав Олексій Савченко.

Очільник області також зауважив, що  впровадження воєнного стану в окремих регіонах України саме зараз – результат відкритої агресії з боку Російської Федерації. Як пояснив голова Миколаївської облдержадміністрації, введення особливого режиму у 2014-2015 роках було не можливим, адже цього не дозволяв зробити тодішній стан економіки.

«Коли Росія вчинила відкритий акт агресії, вона порушила наші права. До цього часу такого не було – нам розповідали, що «их там нет». У нас були підтвердження розвідки, вичерпна інформація, що збройні сили РФ знаходяться на території так званих ДНР і ЛНР, але до цього часу вони відкрито не нападали на Збройні Сили України», - відмітив голова ОДА.

«Чому воєнний стан не запроваджувався раніше. Отримавши країну в важкі часи, ми як народ України згуртувалися і обрали Президента, Верховну Раду, був створений Уряд. Але в ті важкі часи країна була без грошей, країна була на грані дефолту. Казати про те, що ми мали угоду з Міжнародним валютним фондом – це обдурювати себе. Казати про те, що ми мали угоду з іншими інституціями, які сьогодні нас підтримують – це обдурювати себе. Цього всього не було. Ми б не уникнули дефолту, ми б не уникнули знищення нашої країни. Запроваджений в 2014 році воєнний стан не дав би можливості ратифікувати жодну з діючих на сьогоднішній день угод. Ніякої розмови про зону вільної торгівлі, про «безвіз» і інші важливі речі не було б без рішень, завдяки яким маємо сьогодні можливість будувати Українську Соборну Самостійну Державу. І це треба усвідомлювати», - наголосив Олексій Савченко.

Всі новини →