Bashtanka » News
Home Герої не вмирають News Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Чергова зупинка «Бібліомаршрутки» - мікрорайон «Агропромтехніка»

02/12/2019

Злітають з календаря останні дні листопада і в повітрі вже відчувається подих зими.  Хоча ні, де там – над вулицями Баштанки мла, туман і дощить періодично – пізня осінь. 

27 листопада, прохолодного і дощового дня, учасників «Бібліомаршрутки» вітали мешканці мікрорайону «Агропромтехніки». Не дивлячись на несприятливі погодні умови у залі Баштанського міського культурного центру був аншлаг. 

Із чого складається наше життя? Із буднів, коли ми багато працюємо, намагаємося впоратися з нескінченними проблемами, часто забуваючи про відпочинок. На мить відволіктись від домашніх турбот та відпочити душею запропонували гостям учасники «Бібліомаршрутки».

Вже кілька років працює проект Баштанської центральної районної бібліотеки «Бібліомаршрутка», метою якого є широка популяризація книги та читання серед населення районної громади. Реалізується він у формі виїзних заходів за участю фахівців районної бібліотеки та її друзів і партнерів по соціокультурній діяльності.Як завжди, бібліотечні працівники дуже ретельно підготувалися до заходу: підібрали цікаві матеріали, підготували мультимедійну презентацію, створили сценарний план і привезли з собою бібліотечні скарби – книги. Так, у фойє протягом заходу працювалибуккросинг «Книга крокує містом» та  книжкова виставка «Літературна Баштанщина», оформлені працівниками районної книгозбірні. На виставці були представлені численні видання краєзнавчого характеру із фондів центральної районної бібліотеки. Слід зазначити, що чимало книг, представлених на виставці – це видання творів членів літературно-мистецького клубу «Роксолана», що працює на базі Баштанської центральної районної бібліотеки вже більше десяти років.

А родзинкою заходу стала творча зустріч з самодіяльним жіночим ансамблем «GrandAkkord», перший творчий вечір-презентація якого відбувся нещодавно в районній бібліотеці. Це засідання клубу надовго запам’ятають всі присутні на ньому. 

Учасниць колективу, які є членами клубу «Роксолана», поєднує з районною бібліотекою багаторічна плідна співпраця. Свою творчість представляли чотири учасниці гурту: Лариса Шулюк, Любов Курочкіна, Валентина Стоянова і Ангеліна Макаринець, яка нещодавно влилась до складу ансамблю. Директор Баштанської дитячої музичної школи О. М. Сушицький та викладач по класу гітари  І. Османов підтримали вокальний колектив професійним музичним супроводом. Завдяки їм протягом заходу звучала жива музика.

Виступ жіночого гурту став справжнім святом. Слухачів полонили чудові голоси виконавиць, вдалий репертуар. Лунали популярні і авторські пісні, які розкривають багатогранність талантів учасниць колективу. Прекрасні голоси учасниць ансамблю, професійний супровід музикантів, акордеон, гітара, скрипка – все це створювало атмосферу вишуканості, душевності і тепла.Неодноразово лунали вигуки «Браво» і «Біс». Захід завершився, а люди не хотіли розходитись. Ведуча, бібліотекар ЦРБ Шкарбан Л.Є., побажала учасницям ансамблю творчого натхнення, нових гарних пісень і цікавих проектів, в яких вони зможуть ще більше розкрити свої таланти. З привітальним словом до присутніх звернулась і директор Баштанської централізованої бібліотечної системи Г. І. Борщевецька. Галина Іванівна привітала  всіх учасників зустрічі, висловила щиру подяку талановитому колективу «GrandAkkord» та викладачам музичної школи на чолі з її директором. а також своїм колегам – працівникам центральної бібліотеки Шкарбан Л. Є., Озеровій І. Г., Доник Г. П., Штефан Л. В., Пікуль Т. В., Борковій С. М. за високопрофесійну підготовку заходу. Вона також висловила надію, що ця творча зустріч залишить у душах її учасників приємні враження, тепло і радість, створить гарний настрій, який вони понесуть у свої домівки та поділяться ним зі своїми рідними та друзями.

Учасники «Бібліомаршрутки» щиро вдячні мешканцям мікрорайону «Агропромтехніка» за теплий прийом. Центральна районна бібліотека висловлює щиру вдячність за співпрацю у проведенні заходу бібліотекареві міської бібліотеки-філії №1 О. В. Сушковій., керівнику Баштанського міського культурного центру С. Андріанарісуа і культорганізатору О. В. Крамаренку.

Окрема подяка Баштанській міській раді в особі міського голови І. В. Рубського та начальника відділу розвитку культури та туризму виконкому міської ради С. В. Березовській за транспортне забезпечення заходу – комфортабельний автобус, та його водієві О. М.Онищенку.

Л. Є. Шкарбан, завідуюча відділом обслуговування дитячої районної бібліотеки

Всі новини →