Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Що треба знати про відновлення Криму?

01/04/2024

Тема Криму та його деокупації після 2019 року, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, почала активно відпрацьовуватися на рівні державних органів та закріпилась завдяки затвердженій Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій АР Крим та м. Севастополя.

Відновлення Криму є складовою програми повоєнної відбудови України та включатиме енергетичну незалежність, розвиток малого та середнього підприємництва із дотриманням принципів GESI (Gender Equality and Social Inclusion), перелаштування виробничого сектору економіки за сучасними екологічними та кліматичними стандартами.

Відбудова Криму після деокупації здійснюватиметься за принципом «відбудувати краще, ніж було» («build back better»).

Україна прагне сприяти розвитку ділового середовища та інвестиційного клімату в Криму, щоб забезпечити стале економічне зростання та добробут.

Після деокупації Крим перетвориться на економічно привабливий регіон, що передбачатиме залучення міжнародних інвестицій.

Пріоритетним є відновлення морських перевезень і морської економіки в Азово-Чорноморському регіоні.

Деокупований Крим – це, зокрема, сучасний цілорічний курорт, в основі якого не ресурсна експлуатація, а повага до культури корінних народів та збереження унікальної природи.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського на базі Представництва Президента України в АР Крим спеціальна робоча група розробила пропозиції щодо першочергових кроків держави після деокупації Криму, які дозволять реалізувати реінтеграцію та стабільний розвиток території півострова і його жителів.

Концепція реінтеграції Криму охоплює широкий спектр питань: відновлення публічної влади, притягнення до відповідальності за злочини окупації, верифікацію окупаційних документів і рішень окупаційних судів, захист права власності, гуманітарну політику й демілітаризацію тощо.

Відновлення української влади в Криму означає повернення до гідності, демократії та рівності перед законом.

Всі новини →