Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

ЯКЩО ТОБОЮ СКОРИСТАЛИСЯ (у рамках комплексної допомоги цивільному населенню, яке зазнало експлуатації чи насильства)

02/04/2024

 

Сьогодні проблема торгівлі людьми набуває особливого значення та актуальності через широкомасштабне вторгнення російської федерації в Україну, у зв’язку з чим мільйони людей вимушені евакуюватися на інші території або за кордон. Торгівля людьми – темна сторона нашого світу. Цей злочин може адаптуватися до потреб «ринку», законів, економічної та соціальної ситуації в країні. Він може набувати різних форм, від примусової праці до сексуального чи домашнього рабства.
 
Одними із найбільш уразливих до торгівлі людьми в такій ситуації є діти без супроводу або діти, розлучені із сім’єю, жінки, особи з інвалідністю, особи похилого віку та особи, які вже колись потрапляли у ситуацію торгівлі людьми. Тому вкрай важливо забезпечити ефективну протидію таким злочинам шляхом колективного реагування та скоординованих дій.
 
Свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства, а забезпечення недоторканості свободи особи – однією з головних функцій держави.
Пам’ятайте, що торгівля людьми ближче, ніж здається. Якщо:
- Вас силою примушували працювати;
- Вам не виплатили обіцяної заробітної плати;
- у Вас відібрали паспорт чи інші документи;
- Вас насильно утримували, контролювали;
- Вам погрожували, шантажували;
- Вас змушували до жебрацтва;
- Вас втягнули у проституцію, порнобізнес;
- Ви стикнулись з обманом, насильством.
Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:
- 102 – поліція;
- 527 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;
- 1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;
- (05158) 26434 – гаряча лінія управління соціального захисту населення Баштанської районної військової адміністрації.
Мільйони людей, серед яких є жінки, діти і чоловіки, стають жертвами торгівлі людьми – жахливого злочину, що не залежить від соціального, економічного чи культурного середовища, та полягає у порушенні прав людини, при якому її експлуатують з метою отримання вигоди. Багато громадян стають вразливими перед зловмисниками, які можуть використовувати їх. Тому зараз наша головна мета – залучення уваги до цієї проблеми та не стояти осторонь, а протидіяти їй.

Всі новини →