Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Повага до різноманіття: гарантування та дотримання прав корінних народів України та національних меншин

15/04/2024

Крим – єдиний регіон України, який є історичною домівкою одразу для трьох корінних народів: кримських татар, караїмів та кримчаків. Тож ми маємо будувати його майбутнє як цілісну мозаїку різноманітних культур і як місце, де корінні народи почуватимуть себе дійсно вдома.

Українська держава гарантує підтримку, збереження та розвиток національної, культурної, мовної та релігійної самобутності корінних народів України та національних спільнот.

Крим після деокупації знову стане місцем мирного співіснування людей різних етносів та конфесій, поглядів і переконань.

Представники корінних народів залучатимуться до прийняття рішень щодо відновлення Криму, а також до діяльності органів публічної влади на деокупованій території.

Український Крим – відновлення реальної історії, історичної памʼяті без нашарувань російської імперської пропаганди та викривлення історичної правди.

Деколонізаційні прагнення мають потенціал для консолідації кримської спільноти довкола ідеї відновлення справедливості та розбудови кращого майбутнього.

Всі новини →