Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

Демонстраційний захід з гуманітарного розмінування

24/04/2024

Минулого тижня начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів взяв участь у демонстраційному заході з гуманітарного розмінування механізованим способом на замінованих територіях у селі Киселівка Миколаївської області, що проводила компанії «Українські сервіси розмінування» (UDS).  

 
Сапери UDS продемонстрували присутнім процеси розмінування машинами і механізмами основним стейкхолдерам протимінної діяльності, презентували роботизовану систему  дистанційного розмінування Bozenа 5+. Учасники заходу мали можливість спробувати управління цією машиною на безпечній ділянці.
  
Територія Киселівки щільно забруднена, адже тут два роки тому йшли важкі бої з ворогом. Село майже зруйновано, поля «усіяні» нездетонованими мінами та боєприпасами. UDS отримало розпорядження Центру протимінної діяльності на розмінування та очищення території в Киселівці площею 25 га і вже приступила до робіт з використанням трьох роботизованих систем Bozena 5+. Після проходу машин Bozena 5+, сапери перевіряють територією міношукачами і здійснюють її очищення від залишків війни.  
 
Нагадаємо, що задля співпраці UDS та Баштанська районна військова адміністрація у лютому 2024 році підписали відповідний меморандум. Документом сторони закріпили свою роботу, яка передбачає проведення низки спільних заходів, координацію роботи, обмін досвідом та розробку програм у сфері протимінної діяльності.
 
Зараз сапери компанії «Українські сервіси розмінування» розпочали процес розмінування на території Баштанського району спеціальним інженерним обладнанням для розмінування. Такий спосіб набагато швидший та безпечніший, ніж ручне розмінування. 
 
Розмінування територій, що постраждали від російської окупації чи терористичних ударів ворога з повітря, залишатиметься актуальним для України та зокрема й Баштанщини ще не один рік поспіль. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб прискорити цей процес і не наражати на небезпеку прийдешні покоління.
 
Працюємо далі. Очищуємо нашу землю від вибухонебезпечних предметів разом.

Всі новини →