Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

День поля на ланах ПСП Корона

21/06/2017

20  червня на території  ПСП «Корона» відбувся традиційний семінар «День поля», основною метою якого стало обговорення конкретних заходів із вдосконалення сортової політики, збільшення врожайності ранніх зернових та зернобобових культур, проведення жнив у поточному році.

Відкриваючи семінар-нараду, слово надано міському голові Івану Рубському, який привітав зібрання, побажав плідної роботи і отримання у 2017 році бажаних результатів як по урожайності, так і по економічних показниках.

 

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Калашнікова подякувала за участь у заході керівникам сільгосппідприємств, землевпорядникам, головним агрономам сільгосппідприємств, головам асоціацій та осередків фермерів і приватних землевласників, представникам державної пожежної рятувальної частини головного управління ДСНС у Миколаївській області, службам АПК, фірмам з матеріально-технічного обслуговування.

Тетяна Олександрівна доповіла, що під  урожай  2017 року по Баштанському району посіяно озимих зернових культур на площі 42,041 тис. га  - майже на рівні минулого року (2016 рік – 40,560) з них озимої пшениці – 30,021 тис. га, озимого ячменю 12,0 тис. га, 34 га озимого жита, озимого ріпаку – 2,118 тис.га, ярих зернових і зернобобових культур посіяно 15,931 тис.га: 9,0 тис. га ячменю, 831 га пшениці (що в 4 рази більше показників 2016 року), 2,29 тис.га льону, що майже в тричі більше минулорічних показників, 358 га сої, 100 га вівса, 800 га зернобобових культур, 800 га сорго, 100 га гречки, кукурудзи на зерно – 4000 га.

У ході семінар-наради були розглянуті питання:

1. Щодо стану травматизму в агропромисловому комплексі та шляхи його зменшення при проведенні жнив, наголошено на те, що з метою недопущення травмування слід дотримуватись вимог  правил безпеки з виконання робіт в сільському господарстві, які затверджені наказом МНС від  26.11.2012р.  N 1353 «Про затвердження Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві». 

2. Про протипожежний захист місць збирання та зберігання врожаю, з метою недопущення виникнення пожеж керівникам запропоновано:

- провести інструктивні наради з головними інженерами, механіками, бригадирами тракторних бригад сільгосппідприємств щодо забезпечення пожежної безпеки на період збирання та зберігання врожаю і заготівлі грубих кормів;

- скласти та затвердити схематичні плани протипожежного захисту врожаю, на яких нанести: смуги прокосів, місця розміщення зернотоків, зерноскладів, польових станів, скиртування грубих кормів, місць встановлення знаків пожежної безпеки, тракторів з плугами, перекриття тимчасових доріг тощо; -підготувати до використання пожежну і спеціальну техніку, обладнання та інвентар для гасіння пожеж;

- поновити мінералізовані смуги, систему протипожежних бар'єрів, канав у лісових масивах, відновити, обладнати та привести у відповідність протипожежне водопостачання;

- забезпечити сертифікованими вогнегасниками об'єкти сільськогосподарського виробництва.

3. Питання отримання допусків до роботи з ЗЗР, проходження медичних оглядів спеціалістами, які працюють з ЗЗР, забезпечення їх спецодягом, спецвзуттям, засобами захисту рук, органів дихання, зору, навчання з техніки безпеки.

Під час семінару слово надали представникам провідник компаній, котрі презентували препарати, що використовуються для захисту зернових від поширення бур’янів та боротьби зі шкідниками і різними хворобами, запропонували послуги щодо збирання та зберігання нового урожаю. 

Семінар продовжився практичною частиною. Його учасники побували на полях ПСП «Корона». Це насіннєве  господарство посідає одне з чільних місць в агросекторі району, сповідує новаторський підхід у виробництві, сміливо йде на експерименти і щиро розповсюджує передовий досвід серед колег-аграріїв.

Керівник підприємства, голова районної організації сільгосптоваровиробників, депутат Баштанської міської ОТГ Володимир Онищук поділився з колегами своїми секретами у вирощуванні добрих урожаїв, з захопленням розповів про кожен вирощуваний сорт.

Учасники семінар-наради на власні очі переконалися в якості пропонованого насіння. 

Всі новини →