Баштанка » Новости
Українська | Русский | English
Главная Герої не вмирають Новости Планування роботи 2023 року Інформація для користувачів з вадами зору Учасникам бойових дій та членам їх сімей Електронне звернення Пробація району Зміни в законодавстві

16 листопада – Всесвітній день здорового харчування (World Healthy Food Day).

16/10/2019

На Землі дійсно існують великі проблеми зі здоровим харчуванням. Поки жителі деяких країн не доїдають, інші зловживають фаст-фудом, цукром і жирами: обидва варіанти не вважаються нормою і правильним харчуванням ніяк називатися не можуть. 

Здорове харчування — це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя.

Надмірна вага і ожиріння є пусковими факторами ризику виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань, цукрового діабету, пухлин молочної залози і передміхурової залози. А починається все з нашої неуваги до раціону, переїдання і незбалансованого складу меню.

Саме тому так важливо донести до людей необхідність і користь здорового харчування – що це є не миттєвою примхою, а спосібом життя. Що підцим мається на увазі?

Смачна і корисна їжа, що дає організму все необхідне з точки зору енергетичної і поживної цінності. Здорова їжа служить джерелом білка (рослинного або тваринного), вуглеводів, корисних жирів, мікроелементів і вітамінів. А цукор, швидкі вуглеводи (борошняні та кондитерські вироби, наприклад) - справжні вороги, які викликають захворювання серця, судин, призводять до діабету, атеросклерозу, інфарктів і інсультів. Сотні досліджень підтвердили їх серйозну шкоду для організму.

Цей день нагадує про те, що щоденне харчування вимагає уваги і усвідомленості. Уже банальною стала фраза: «Ми - те, що ми їмо». Але вона відображає суть.

Найкорисніша їжа - овочі, ягоди, морська риба, нежирне м'ясо, зелень, горіхи, злакові. Вони вважаються обов'язковими інгредієнтами в меню людини, яка хоче жити довго і здорово. Саме їх бажано взяти за основу для приготування святкового столу в WorldHealthyFoodDay.

Прес – секретар Багатопрофільної лікарні Шурко Катерина

Всі новини →