Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Віталій Грицюк: Необхідно дбайливо ставитися до того, що створювалося десятиліттями

22/12/2014

22 грудня тимчасово виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Віталій Грицюк за участі керуючої справами виконавчого аппарату районної ради Лариси Кононенко провели нараду із міським та сільськими головами.

Розпочавши нараду, слово надали начальнику районного управління юстиції Наталі Рибаковій, яка запросила сільських голів до співпраці. - З редактором районної газети "Голос Баштанщини" ми домовилися про відновлення рубрики у "районці" "Управління юстиції пояснює",  у якій публікуватимуться відповіді на питання, що найбільше турбують громадян нашого району. У зборі цих питань ви і маєте можливість допомогти. Тож, очікуємо на питання від ваших територіальних громад, а відповіді періодично будемо висвітлювати на шпальтах газети, а також у відповідній рубриці на сайті райдержадміністрації - запропонувала Наталя Іванівна.

Заступник голови райдержадміністрації з  питань промисловості, будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства, агропромислового розвитку та цивільного захисту Юрій Мельник зупинився на заходах щодо збереження та раціонального використання полезахисних смуг на території району. Віталій Анатолійович, в свою чергу звернувся до сільських голів: «Ви повинні усвідомити, що в той час, коли деякі «ділки» на незаконній вирубці наших лісосмуг заробляють гроші, наш район може перетворитися на пустелю». Йде варварська вирубка лісополос для подальшого продажу, а незахищені верстви населення вимушені мерзнути лише з-за того, що їм не кишені придбати ці дрова. Ми повинні зупинити це і взяти на контроль. Необхідно дбайливо ставитися до того, що створювалося десятиліттями. Загублено зрошення, ще лишилося втратити лісополезахисні смуги і тоді можна ставити хрест на сільському господарстві – констатував очільник району.
 
Начальник відділу Держземагентства у Баштанському районі Олександр Царенко розповів про механізм організації громадських пасовищ та передачі в комунальну власність земельних ділянок на ці цілі при міській та сільських радах. Олександр Сергійович зазначив, що залишилося зовсім мало часу, щоб вирішити ці земельні питання, якщо цього не зробити, то фіскальні органи зовсім по-іншому будуть нараховувати податки.
 
 
Завершуючи зустріч, редактор районної газети «Голос Баштанщини» Василь Гонта розповів про стан передплати районної газети «Голос Баштанщини». Василь Миколайович запропонував сільським головам долучитися до підписання угод із редакцією районної газети на висвітлення інформації про свою територіальну громаду: «Ми намагаємося змінити формат газети, тому ми закликаємо вас до співпраці. Ми хочемо публікувати ту інформацію, що цікавить жителів нашого району, а тому без фінансової підтримки сільських та міської рад ми цього не досягнемо».
 
 
 
 

Всі новини →