Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Сергій Шевченко: Ситуація в районі складна, але контрольована

26/12/2014

26 грудня відбулося засідання щотижневого оперативного штабу підтримки сімей, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на сході країни під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Шевченко. У роботі засіданні штабу взяли участь: голова районної ради Анатолій Петров, секретар міської ради Ганна Зюзько, представники управління Пенсійного фонду, служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру сім’ї та молоді, фондів соціального страхування, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, деяких структурних підрозділів райдержадміністраціії, служби порятунку, міліції, центру надання первинної медико-санітарної допомоги,Товариства Червоного Хреста, а також преса.

Сергій Дмитрович повідомив присутніх про ситуацію, що склалася в районі з вимушеними переселенцями. Так, на ранок 26 грудня, на території району зареєстровано 71 сім’я (125 осіб, з них 28 дітей) переселенців, що стали на облік в управлінні соціального захисту райдержадміністрації.

За інформацією, яку надала Ніна Якимчук, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації, практично всі "біженці" оформили свій статус, завдяки чому отримують адресну державну допомогу. - Управлінням проводиться постійна робота по збору допомоги (в тому числі і продуктів харчування) для цієї категорії людей. Але наразі існує проблема з наповненням банку житла, тому необхідно залучити максимум пустуючих помешкань по нашому району - зазначила Ніна Іванівна. За сприянням у вирішенні цієї проблеми керівник УСЗН звернулася до голови районної ради Анатолія Петрова.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації в районі перебуває 28 дітей, з яких 18 охоплені навчанням у школах та дитячих садках, а 10 перебувають на надомному вихованні з-за маленького віку.

Звертаючись до усіх присутніх, Сергій Дмитрович зазначив, що відповідальним службам необхідно докласти максимум зусиль для вирішення проблемних питань, з якими стикаються вимушені переселенці, а також наші учасники АТО, а також їх сім’ї: "Спостерігається лише збільшення прибувших на териорію нашого району. Ситуація в районі складна, але контрольована. Але попереду погіршення погодних умов та пониження температури навколишнього середовища, тому всім необхідно тримати ситуацію на контролі". - Необхідно постійне спілкування з цими людьми. Вони повинні усвідомити, що ми - на їхній стороні. Вони повинні нам довіряти - наголосив Сергій Шевченко.
 
На завершення присутні розглянули питання стосовно профілактики та поширення безпритульності в районному центрі та окреслили плани роботи з даною категорією громадян вже на ці вихідні.
 

Всі новини →