Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанщина готується до прийому вимушених переселенців

06/02/2015

6 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Шевченко провів засідання щотижневого оперативного штабу підтримки сімей, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на сході країни. У роботі засіданні штабу взяли участь: керуюча справами апарату районної ради Лариса Кононенко, секретар міської ради Ганна Зюзько, представники управління Пенсійного фонду, служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру зайнятості, фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків на виробництві, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, міліції, деяких структурних підрозділів райдержадміністраціії, райвійськомату, а також волонтери та преса.

Сергій Шевченко повідомив присутніх про ситуацію, що склалася в районі з вимушеними переселенцями. Так, на ранок 6 лютого, на території району зареєстровано 76 сімей (121 особа, з них 25 дітей) переселенців, що стали на облік в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації. «Враховуючи ситуацію на Донбасі, найближчими днями слід очікувати чергову хвилю напливу людей зі сходу країни» - зауважив Сергій Дмитрович.

За інформацією, яку надала Ніна Якимчук, начальник управління соціального захисту населення, в районі відчувається гостра нестача житла для прийому вимушених переселенців, а також продуктів харчування для даної категорії осіб. Спеціалістам із соціальної роботи по сільським радам надано доручення із пошуку придатного житла для можливих біженців. «Слід розуміти, що надання житла для користування вимушеним переселенцям може відбуватися на таких засадах: безкоштовна передача, оренда житла, а також повноцінний продаж. Люди їдуть із різним соціальним статусом, тому знадобиться будь-яке житло, що опалюється та освітлюється» - зазначила Ніна Іванівна.

Завершуючи нараду, Сергій Дмитрович повідомив, що на вчорашній нараді перед сільськими головами було озвучене питання можливого прийому біженців: «Міський та сільські голови займаються підбором житла, що пустує. Однак, я хочу звернутися особисто до баштанчан - необхідно простягнути руку допомоги людям, які через бойові дії на Донбасі втратили все і допомогти із прийомом вимушених переселенців».

 

 

Всі новини →