Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

«Книгою призначена зустріч»

25/03/2015

25 березня у центральній районній бібліотеці відбулося відкриття тижня юнацького читання під гаслом «Книгою призначена зустріч». Розпочався тиждень проведенням розважально-пізнавальної каруселі «Через книгу у великий світ», на яку були запрошені учні Баштанського професійного ліцею разом з бібліотекарем Н.І.Андреєвою. Ведучі заходу, бібліотекар I категорії І.М.Домашова та провідний бібліотекар Л.В.Штефан, ознайомили присутніх з історією народження паперової книги, здійснили подорож в далеке минуле, коли люди ще не вміли ні писати, ні читати, а всю інформацію зберігали не на книжкових полицях, а у своїй пам’яті. Розповідь доповнювалась мультимедійною презентацією «Запроси до серця книгу» і відеопереглядами «Незвичайні будівлі бібліотек» та «20 найкрасивіших бібліотек світу». Та з великою зацікавленістю учасники заходу приймали участь у літературних вікторинах «Чарівна скринька» та «Парад літературних героїв», маючи чудову нагоду проявити свої знання та ерудицію.

І хоч ХХІ століття манить нас все новими і новими дивами техніки, хоч Інтернет стає хлібом насущним сучасної молоді, проте книга не втрачає своєї цінності, адже друковане слово - це глибина думки, це оаза мудрості, яку не спроможна закреслити історія і яку ніколи не зможе знищити спам чи вірус. Тому завершуючи захід, бібліотекарі презентували книжкову виставку для молоді «Бібліодрайв: для молодих, активних, модних».

Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову вчать нас бути добрими, чуйними, справедливими.

Всі новини →