Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Тренінг «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування»

03/04/2015

2 квітня у Баштанській центральній районній бібліотеці для бібліотечних працівників району проведено тренінг на тему «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування». Ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства «Відкритий уряд», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р., з метою забезпечення вільного доступу до офіційної інформації, взаємодії громадськості та органів державної влади.

Під час перегляду презентації «Бібліотеки – мости до е-урядування», яку провела провідний бібліограф Н. Іщенко, присутні ознайомились з деякими термінами і поняттями у сфері електронного урядування, метою та завданнями е-урядування, адміністративними та неадміністративними державними послугами, системою надання послуг в електронному вигляді, досвідом центральної бібліотеки ім. М. Л. Кропивницького централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва в організації доступу до послуг електронного урядування.

У тренінгу приймала участь завідувач сектору адміністративно-дозвільних процедур, адміністратор апарату райдержадміністрації Олена. Гаврилова, яка проінформувала учасників тренінгу про головну мету створення Центру надання адміністративних послуг та які саме адмінпослуги надаються жителям Баштанського району. Бібліотекарі переглянули відеоролики «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування», «Електронна черга до дитсадків» та ін. 

У Центрі вільного доступу до Інтернет для учасників тренінгу проведено практичні заняття: присутні здобули навички користування електронними послугами національного та регіонального рівнів, отримали нові знання про організацію доступу до державних електронних інформаційних ресурсів переважно соціального, правового, освітнього, культурного характеру та навчились, якими сайтами і як можна користуватися. Ці навики допоможуть бібліотечним працівникам більш якісно надавати консультаційну допомогу жителям територіальних громад для отримання послуг через систему е-урядування.

Всі новини →