Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Доленосне рішення – за громадами

05/06/2015

Після закінчення ХХХІХ сесії районної ради керівники району голова районної ради Петров А.Л. та голова райдержадміністрації Сидорика О.А. у черговий раз провели нараду з міським, сільськими головами, депутатами районної ради, представниками виконавчої влади та виконавчого апарату районної ради з питання «Про добровільне об’єднання територіальних громад району».
 
Для присутніх було зроблено аналіз витрат на утримання апарату управління, закладів освіти, медицини, соціальної сфери об’єднаних громад, у разі якщо це буде 3 територіальні громади, і якщо буде 1 – у межах всього району.
 
І голова райдержадміністрації Сидорика О.А., і голова районної ради Петров А.Л. відзначили, що на громади у нинішній час покладено відповідальну місію – прийняти доленосне рішення, за вимогами якого вони будуть жити завтра.
 
 
Найбільшу підтримку отримала пропозиція голови райдержадміністрації Сидорики О.А. щодо об’єднання всього району в одну Баштанську міську об’єднану територіальну громаду.
 
Свою позицію та ставлення до даного питання висловили депутати районної ради: Клименко В.В., Зайко М.В., Рубський І.В., Луценко Л.І., Грицюк Л.В., Лехман В.Й., Онищук В.І. та сільські голови: Бото С.М., Орлова Н.В., Верба В.Д., Галагуз О.М.
 
За результатами обговорення було вирішено продовжувати інформаційну роботу у громадах щодо переваг добровільного об’єднання до моменту проведення адміністративно-територіальної реформи, про дати проведення сходок громадян повідомляти робочу групу з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Баштанського району з тим, щоб члени робочої групи мали можливість проводити зустрічі з громадами та роз’яснювальну роботу в них.

Всі новини →