Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Зустріч із керівниками християнських релігійних громад Баштанщини

06/07/2015

3 липня голова райдержадміністрації Олег Сидорика, за участі керуючого справами районної ради Лариси Кононенко, відповідальних працівників райдержадміністрації та міської ради, місцевих ЗМІ провів зустріч із керівниками християнських релігійних громад району.

На початку зустрічі Олег Анатолійович подякував присутнім за можливість проведення такої зустрічі та запропонував створити при райдержадміністрації раду, яка б опікувалася вирішенням питань, що стосуються релігійних громад району: «Я вважаю за доцільне створення при райдержадміністрації консультативно-дорадчого органу, який би займався релігійними питаннями. Рішення – за вами. Що ви запропонуєте – так воно і буде».

Очільник району розповів, що він би був дуже задоволений результатом зустрічі, якщо б після неї прихожани різних церков при зустрічі змогли б посміхнутися один одному та потиснути руки, але для цього керівники релігійних конфесій повинні подати приклад своїм прихожанам.

Присутні, в свою чергу, теж подякували керівнику району за надану можливість всім зустрітися у одному місці. Священнослужителі запевнили керівника району в тому, що релігійні громади працюють і працюватимуть в подальшому лише на користь району. Стосовно консультативно-дорадчого органу думки розділилися. Вирішено, на цьому етапі, проводити консультації особисто, а спільні зустрічі - щомісяця.

Керівники релігійних конфесій були одностайними в тому, що під час проведення державних свят та пам’ятних дат районній владі необхідно долучати представників різних конфесій. Голова одразу ж надав доручення відповідним працівникам райдержадміністрації врахувати це питання у своїй роботі у подальшому.

Олег Анатолійович, завершуючи двогодинну зустріч, зазначив: «Ви почули мене, а я почув вас. Найголовніше, що у нас в державі, в області, в районі був мир. Я прошу Вас допомогти нам у збереженні цього миру».- Я не маю права Вас до чогось примушувати, комусь щось нав’язувати, але Ви повинні викорінити злість у своїх прихожан до прихожан інших церков. Ми одні, ми – українці, і тому у нас не повинно бути конфліктів на релігійному ґрунті – наголосив очільник району.

Всі новини →