Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Патріотизм це обов’язок, чи стан душі?

04/09/2015

Ще кілька років тому українці задавалися питанням: а чи існує патріотизм у наш час? І що взагалі означає бути патріотом? Відповідь знаходилась, але була вона дуже книжною і незрозумілою.

Події останнього часу ,а саме: зміна влади, піднесення національної ідеї, вторгнення агресора на територію України підштовхнули кожного пересічного українця до думки про те, що свобода і незалежність – неоціненне благо, яке треба виборювати не тільки на словах, але й проливати кров. Віддаючи власне життя, як ціну за свободу. А слово патріот набуло конкретного значення: той, хто не шкодуючи сил, здоров’я, життя став на захист Вітчизни; той, хто не на словах, а справами довів свою відданість і любов.

Громадяни повірили в свою країну, стали готові жертвувати чимось своїм особистим і, більше того, стали готові за неї вмирати. Хтось тримає в руках автомата на передовій, хтось займається волонтерством, а хтось на місці розповідає людям про їхніх героїв і не дає забути кожного, хто вклав частинку своєї долі  у майбутнє  країни. 

У нашому місті цією людиною є  Борис Іванович Білик, ця людина чимало зробила для збереження історії рідного краю. Саме Борис Іванович є ініціатором багатьох справ та проектів, щодо збереження видатних імен Баштанщини в пам’яті майбутніх  поколінь.  Його по праву можна назвати патріотом нашого краю. 

Саме тому, першим уроком для учнів одинадцятих класів Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 була зустріч з головою Баштанської районної державної адміністрації Сидорикою О.А. та Черновим В.А. – героями, учасниками АТО. Ця зустріч відбулася у Музеї спорту. 

Герої розповідали, про життя на передовій. Ділилися своїми переживаннями та думками з приводу ситуації в країні. 

Борис Іванович розповів, хто саме займається волонтерською діяльністю на території Баштанського району, чим саме за цей час волонтери допомогли бійцям АТО. 

Зустріч пройшла дуже цікаво та душевно. У тісному колі різні покоління відчули єдність думок, бажання жити в мирі і злагоді  в заможній незалежній державі.

Ми віримо, що такі заходи допоможуть дітям на прикладі своїх батьків, земляків зрозуміти, що «патріот» – це не просто слово, це -  стан душі. 

Учні 11-А, 11-Б класу Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 Степанова А., Токар Д.

Всі новини →