Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Об’єднання територіальних громад - що далі?

15/09/2015

Після проведення наради із сільськими головами голова райдержадміністрації Олег Сидорика зустрівся із представниками ініціативних груп, що займаються питаннями добровільного об’єднання територіальних громад Баштанщини.

Очільник району порушив перед присутніми питання активізації роботи із добровільного об’єднання територіальних громад. Олег Анатолійович нагадаів, що згідно із Перспективним планом, затвердженим рішенням обласної ради, на території Баштанського району вже в цьому раці мало б утворитися три спроможні об’єднані територіальні громади - Баштанська, Привільненська та Мар’ївська. Роботою з даного питання на сьогодняшній день активно займається лише Баштанка, рішення про об’єднання якій надала переважна більшість громад, згідно із Перспективним планом, окрім двох - Добренської та Явкинської.

"Якщо протягом найближчого часу Баштанці все ж таки вдасться переконати і отримати згоду на об’єднання від Доброго та Явкине, то отримаємо спроможну територіальну громаду із додатковими фінансовими преференціями", - зазначив під час свого виступу Олег Анатолійович. Тому необхідно продовжити роботу із громадами саме ци населених пунктів.

В свою чергу, Юрій Літвінов, депутат районної ради саме від Добренської сільської ради повідомив, що відношення добренців та новоєгорівців до об’єднання із Баштанкою досить негативне: "Добренська сільська рада, на сьогодняшній день - є найбагатшою в районі та, на нашу думку, самодостатньою". - Тому ніякого виграшу від об’єднання ми не бачимо, - зазначив Юрій Миколайович.

Відповідаючи на слова представника Добренської сільської ради, очільник району намагався вияснити - що далі буде із сільською радою, з ким тоді об’єднається Добре (з Привільним не зможе з-за географічного розташування, з Мар’ївкою)?

Під час зустрічі присутні представники ініціативних груп мали змогу розповісти про наміри своєї роботи та почути відповіді від голови райдержадміністрації. Представники Новоолександрівки, Лоцкине та Інгулки запевнили голову райдержадміністрації, що протягом цього тижня узгодять між собою всі невирішені питання та запросять керівника району на свої сходки для озвучення прийнятих рішень.

Звертаючись до присутніх, представник ініціативної групи Мар’ївської сільської ради озвучив можливість розгляду питання об’єднання із Баштанською міською радою, чим вніс деяку невизначеність стосовно доцільності створення Мар’ївської об’єднаної територіальної громади.

Підводячи підсумки, керівник району зауважив на тому, що необхідно виважено підійти до вирішення цього питання, адже через це пройшли майже всі країни Європи, до рівня життя громадян більшості яких необхідно прагнути українцям.

Всі новини →