Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

При райдержадміністрації буде створено Міжконфесійну Духовну Раду церков та релігійних організацій

18/09/2015

18 вересня відбулася зустріч голови райдержадміністрації Олега Сидорики із представниками конфесійних громад району.

Головною метою зустрічі стало питання створення Міжконфесійної Духовної Ради церков та релігійних організацій при Баштанській районній державній адміністрації.

Відкрив засідання голова райдержадміністрації, який озвучив ідею створення єдиного в районі представницького органу, що охопить усі конфесійні православні громади, зареєстровані в районі. На його думку, створення в Баштанському районі Міжконфесійної Духовної Ради церков та релігійних організацій сприятиме подальшому розвитку державно-церковних відносин в районі, створить належні умови для захисту прав і законних інтересів релігійних організацій, утвердить принципи свободи совісті та віросповідної рівності.

 Всі зауваження та пропозиції присутніх було враховано та внесено до проекту положення Міжконфесійної Духовної Ради церков та релігійних організацій при Баштанській районній державній адміністрації.

 В ході зустрічі були висунуті кандидатури, делеговані конфесійними православними громадами до складу Ради Церков. Після обговорення було затверджено склад Міжконфесійної Духовної Ради церков та релігійних організацій при Баштанській районній державній адміністрації до якого увійшли: Чудинович Микита Олександрович (УПЦ-КП), Каламурза Ігор Вікторович (АСД), Ботучел Віталій Порфілович (ХВЄП), Федунь Дмитро Володимирович (УАПЦ) та Сопіжук Віталій Іванович (УПЦ).

Міжконфесійна Духовна Ради церков та релігійних організацій при Баштанській районній державній адміністрації виконуватиме роль консультативно-дорадчого органу і свою діяльність спрямовуватиме на об'єднання зусиль церковних громад та релігійних організацій, які здійснюють свою діяльність на території району, для сприяння у вирішенні питань подальшого розвитку духовної та культурно-історичної спадщини минулих поколінь, виховання громадян на прикладах високої моралі та дбайливого відношення до людини, сім'ї, держави, гуманного ставлення до потребуючих соціальної опіки, дітей та знедолених; координації між церковного діалогу, толерантного ставлення до різнобарв'я конфесійного насичення району, участі в розробці поточних та довгострокових прогнозів з питань державно-церковних відносин у районі; здійснення комплексних заходів добродійного характеру.

Діятиме Міжконфесійна Духовна Рада релігійних організацій на засадах рівноправ'я й поваги до внутрішніх настанов і традицій усіх діючих в рамках Конституції України церковних громад та релігійних організацій і буде незалежною від впливу будь-яких політичних партій, рухів, інших громадських формувань та їхніх керівних органів.

Міжконфесійна Духовна Рада релігійних організацій своїми рішеннями та діями не втручатиметься у внутрішні справи церковних громад та релігійних організацій, а у своїй діяльності керуватиметься виключно Конституцією України, Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», іншими законодавчими актами та міжнародними договорами України у частині, що стосуються релігійних організацій.

Також, під час зустрічі, обговорювали можливість друку статей релігійного змісту в районній газеті  «Голос Баштанщини» та підтримку соціально незахищених верств населення.

Всі представники релігійних конфесій району у своїх виступах на засіданні ради висловили солідарну позицію щодо підтримки миру та злагоди в суспільстві, недопущення проявів агресії на теренах району на релігійному грунті. 

За підсумками засідання було прийнято рішення розробити проект положення Міжконфесійної Духовної Ради церков та релігійних організацій при Баштанській районній державній адміністрації.

Всі новини →