Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

«Професія: моделюємо успіх»

21/10/2015

Тісні партнерські стосунки пов’язують центральну районну бібліотеку з районним центром зайнятості. Бібліотечні працівники приділяють велику увагу проблемі професійного позиціонування та молодіжного працевлаштування. Вже багато років всі бібліотечні заходи по профорієнтації проходять за участю спеціалістів РЦЗ.
 
 
21 жовтня в центральній районній бібліотеці відбувся профорієнтаційний  калейдоскоп «Професія: моделюємо успіх», в якому взяла участь провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг РЦЗ Бойченко Лілія Леонідівна. На захід до бібліотекибули запрошені учні 10-А класу ЗОШ №2 разом з класним керівником Березою Л.Ю.
 
 
Лілія Леонідівна докладно проінформувала учнів про стан ринку праці та послуги районної служби зайнятості, а також розповіла майбутнім випускникам про необхідність співвідносити свої бажання та потреби ринку праці. Цікавою та корисною була інформація про сайт «Моя кар’єра». Платформа із профорієнтації для школярів», який розроблено за ініціативи Програми розвитку ООН в Україні. Веб- сайт спеціально адаптованийдо потреб молоді та надає можливість пройти он-лайн тести із професійної орієнтації і відразу отримати результат. Різні рубрики на сайті також містять інформацію про мету профорієнтації, основні детермінанти вибору професії та поради для батьківЦей сайт допоможе молодим людям вибрати майбутню професію відповідно до їх інтересів і навичок.
 
На завершення заходу Лілія Леонідівна провела розважальну гру «Автопортрет», під час якої учні визначили майбутні професії для своїх однокласників.
 
 
 Завідуюча відділом обслуговування І.Г.Озерова презентувала літературу по профорієнтації, яка є в фондах центральної районної бібліотеки.
 

Всі новини →