Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Юридичний діалог в бібліотеці.

11/12/2015

11грудня в центральній районній бібліотеці відбувся юридичний діалог «Права, обов’язки та свободи громадян України»,який проходив в рамках заходів Всеукраїнського тижня права.На захід до бібліотеки були запрошені ювенальний прокурорО.В.Музичук,головний спеціаліст районного управління юстиції Ю.В.Гаврилюк, учні 10-их класів ЗОШ №1 разом з вчителем історії та правознавства Л.О.Рясик.
 
 
Прокурор О.В.Музичук розповів учням про роботу органів ювенальної юстиції,спрямованих на захист прав дитини, правовий і соціальний вплив на дитину та її оточення. ТакожОлег Володимирович проінформував про стан правопорушень серед підлітківБаштанського районуза рік та зупинився на наслідках порушень та відповідальності, яка наступає для дітей згідно законів України за ті чи інші вчинки.
 
 
Головний спеціаліст районного управління юстиції Ю.В.Гаврилюк розповіла про те, що молодим людям і всім громадянам необхідно знати про свої права, пам’ятати про свої обов’язки та нести відповідальність за правопорушення. Було цікаво учням почути  і про  порядок набуття повної цивільної дієздатності до досягнення 18-річчя, а також про випадки обмеження та позбавлення дієздатності.
 
 
Зустріч пройшла в формі жвавого діалогу.На всі питання, які виникли у молоді під час заходу були надані кваліфіковані відповіді. 
До заходу була підготовлена книжкова виставка-інсталяція «Закон та право для всіх єдині», на якій представлена література по правознавству.
 

Всі новини →