Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Фантазія новорічного букету.

23/12/2015

Ось і наближається Новий рік - улюблене свято дітвори. В нашому уявленні воно нерозривно пов’язане із зеленою красунею-ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками. За декілька століть люди так звикли до чарівного новорічного деревця, що часом не замислюються про те, скільки коштуватиме природі щорічне вирубування лісової красуні. Але чи такою вже незамінною є жива ялинка? Адже створити відчуття свята можливо і без знищення  хвойних дерев – для цього потрібні лише бажання і фантазія.
 
 
Тому 23 грудня в рамках традиційної всеукраїнської екологічної акції «Букет замість ялинки», працівники Баштанської дитячої районної бібліотеки організували арт-простір «Фантазія зимового букету». Цей захід передбачає запобігання вирубці молодих хвойних дерев, а також спрямований на естетичний розвиток дітей, адже замість ялинок пропонується створення новорічних композицій різної форми та з різноманітних матеріалів.Бібліотекарі до цього свята віднеслись творчо:  підготували свої вироби і заготовки ялинок для гостей.
 
 
Цього року на захід завітали учні 4-А класу ЗОШ №1 з учителькою Новіцькою. І.А. Дуже приємно, що діти прийшли до бібліотеки з подарунками – власноруч виготовленими в різних техніках ялинками. Ці подарунки для бібліотеки вони виготовляли разом з батьками.Із вдячністю прийняті бібліотекарями,вони стануть окрасоючитального залу на весь період різдвяно-новорічних свят. Працівники дитячої бібліотеки запропонували своїм гостям цікаву програму заходу, що включала низку майстер-класів: ліплення з солоного тіста – проведений заступником директора ЦБС по роботі з дітьми СкрипникН.О.; техніки декупажу – проведений бібліотекарем ЧимбірЮ.О., а також створення штучної ялинки – проведений бібліографом по дитячій літературі РибаченкоМ.В.Від бажаючих спробувати своє вміння не було відбою. Діти з задоволенням ліпилиялинкові прикрасиіз солоного тіста, виготовляли помпончики з червоної тканини і маленькі бантики із золотавої стрічки, а потім прикрашали цими імпровізованими іграшками маленькі ялинки, які й отримали в подарунок. Ці ялиночки, як запевнили наші юні користувачі, будуть прикрашати їхню класну кімнату. 
 
 
А яке ж дитяче свято без солодощів? Працівникибібліотеки не могли відпустити своїх гостей з порожніми руками, тож подарували їм смачні цукерки, привітавши діток з майбутніми святами. А ще наші гості отримали море позитива і чудовий настрій.
 
 
Під час заходу панувала святкова невимушена атмосфера, лунали веселі новорічні пісні, і всі діти були задоволені тим, як змістовно і весело провели вони свій час.
 

Всі новини →