Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Благодійний народний проект «Мій дім Україна»

11/02/2016

Про видання «Слава героям»
Благодійний народний проект  «Мій дім Україна»
Документально-патріотичне видання
 
Авторським колективом у складі Б.Білик – Т.Гриненко готується до друку документально – патріотичне видання «Слава героям». Дане видання має на меті сприяти формуванню  національної свідомості, самосвідомості, любові до рідного краю, патріотизму,гордості  за героїчне минуле рідного краю. 
Видання містить такі розділи
1. Тіні забутих  пращурів
2. Родинність як феномен Баштанської республіки
3. Друга світова війна  
4. Герої Радянського Союзу
5.Воїни-інтернаціоналісти Баштанського району
6.Майдан України
7.Небесна сотня
8.Війна яку розпочала Росія
9.Воїни АТО нагороджені бойовими орденами.
Зміст кожного розділу стосується історичних подій , які відбувалися на теренах нашого рідного краю.
Із нашого славетного краю має витоки Чорноморське козацтво завдяки якому у1787 – 1791 роках наші землі було звільнено від багаторічного османського поневолення.
У 1919  році селяни для захисту своєї незалежності в боротьбі з денікінщиною об’єдналися в нескорену Баштанську республіку.  Більш ніж 900 чоловік  із них героїчно загинули у цій нерівній боротьбі.
11 уроженців Баштанського  району під час Другої світової війни стали Героями Радянського Союзу, прославивши свій рідний край.
Для багатьох наших земляків невгамовним болем серця залишаться події, пов’язані з війною в Афганістані, в якій вони брали участь, виконуючи інтернаціональний обов’язок.
У пам’яті наших співвітчизників залишаться події українського Майдану, де у боротьбі за незалежність і гідність поклали життя106 найкращих синів українського народу.
Коли на сході країни розпочалася антитерористична операція наші земляки стали на захист державного суверенітету і цілісності України, проявляючи стійкість,сміливість і мужність. А Олександр Ярков і Андрій Гладков віддали своє 
життя за свободу і незалежність Батьківщини. Вісім наших земляків нагороджені бойовими орденами. Тож нехай пам’ять про них залишиться для наступних поколінь.

Всі новини →