Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанці замайоріли прапори Європейського Союзу

11/05/2017

Сьогодні, 11 травня, Радою Міністрів Європейського Союзу ухвалено остаточне рішення про скасування візових вимог для громадян України.

Баштанщина відзначила цю важливу подію для всієї держави урочистим підняттям Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу на площі Єдності, біля будівель районної державної адміністрації та міської ради.

Участь у церемонії підняття прапорів взяли перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський, голова районної ради Анатолій Петров, міський голова Іван Рубський, учасники АТО, представники громадських організацій та політичних партій, трудових та учнівських колективів, громадськості міста. Керівники району привітали мешканців міста не просто з відкриттям кордонів до країн ЄС, а з появою нових можливостей, шляхів розвитку, обміну досвідом. Адже, перш за все, скасування безвізового режиму – це поява перспектив для молоді – майбутнього України.

Цитуючи Президента України Петра Порошенка, Олександр Дмитрович розповів, що 17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт і вже приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок.

Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників.

Але «безвіз» – це набагато більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Сьогодні ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору.

«Безвіз» –  це свідчення стратегічної правильності європейського вибору українців, безповоротності курсу на інтеграцію до Європи.

Отже Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу, як символ вільного європейського вибору українців майорітимуть на головній площі міста саме для того, щоб нагадувати всім про те, що розвиток і розквіт нашої держави залежить від кожного громадянина окремо і від усіх разом як єдиного народу.

 Фото районної газети "Голос Баштанщини" з сайту Баштанка.НЕТ

Всі новини →