Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Творча зустріч в літературно-мистецькому клубі «Роксолана»

05/03/2019

1 березня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулося засідання літературно-мистецького клубу «Роксолана». В цей перший чудовий весняний вечір в гості до роксоланівців завітав наш земляк, молодий талановитий поет, співак, музикант Валерій Антонюк. 

Відкрила цю творчу зустріч директор Баштанської ЦБС Г.І.Борщевецька, яка щиро і сердечно привітала Валерія, який є найкращим користувачем центральної бібліотеки та який своєю творчістю прославляє наш край, своє улюблене місто. Галина Іванівна побажала молодому автору нових цікавих літературних знахідок та творчих злетів.

А один із координаторів проекту «Талановита молодь Баштанщини» в рамках Цільової Програми роботи з обдарованою молоддю, місцевий поет С.Г.Боголюк розповів про створення та діяльність цього проекту та представив Валерія Антонюка, як найпершого учасника тадипломанта цього проекту в номінації «Літературно-художні твори».

А потім Валерій запросив присутніх поринути у світ його поезії і музики та поділився своїми планами на майбутнє. Розпочав Валерій зі своєї «візитівки»: Валерію 21 рік. Він студент 4-го курсу Чорноморського національного університету імені Петра Могили, навчається на факультеті англійської філології. Народився та виріс в своєму містечку – Баштанці, яку любить усім своїм серцем. Тут проживає його сім’я: мама Світлана, тато Андрій, менший брат Андрій та бабусяЕмма.

За допомогою мультимедійної презентації «І хочеться жити за новим сюжетом…» талановитий юнак продовжив свій життєвий та творчийекскурс. Згадалося його дитинство,коли в три роки він почав читати. А навчила його читати бабуся Емма, яка і прищепила йому любов до книги. Саме книга та постійне читання й надихнуло юнака до творчості. Проводячи свій вільний час вдома над книжками чи блокнотом з віршами, Валерій придумував до них музику на гітарі. А потім почав і сам писати вірші. Приємно,що його поезії стали до впободи і рідним, і знайомим.

Роксоланівців вразила глибока філософська заглибленість у поетичних рядках,які Валерій читав неперевершено, просто-круто! Відкриттям для  присутніх стали поезії:«Дім пахне кавою та ялівцем…», «Коли вона розкладала карти…», «Де ті, що босоніж брели по росі…», «Сідай ближче, кидай зброю…», «Тримай, Маріє, всі шрами мої і рубці..».Ці глибоко особисті, чудові поезії  перепліталися з піснями під звуки гітари.

Члени літературно-мистецького клубу - М.І.Василенко, Г.І.Гавва, В.С.Костенко, Л.В.Авраменко, О.О.Скидан, подружжя Гребьонкіних, Шведових висловлювали свої думки з приводу творчості молодого поета, вітали талановитого земляка та бажали,щоб його творче натхнення ніколи не покидало його, а впевнено підіймалося по сходинках успіху довисокої мети.Пісенний дует у складі Юлії Сушицької та Олександра Поліводи привітали молодого автора гарними українськими народними піснями.

На завершення цієї прекрасної творчої зустрічі Валерійзапевнив: «Моя творчість продовжується, і скоро можна буде почути нові пісні, прочитати нові вірші,а, можливо,і нові прозові твори. До нової зустрічі!».

Всі новини →