Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Меморіальні заходи з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів

11/04/2019

Сьогодні, 11 квітня, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Гайдаш, секретар міської ради Людмила Луценко та перший заступник міського голови Володимир Драгуновський за участі голови районного відділення української спілки в’язнів-жертв нацизму Віктора Григоровича Семененка та голови районної організації ветеранів України Лідідї Василівни Андреєвої, учнівської молоді Професійного ліцею, а також представників трудових колективів міста Баштанка взяли участь у меморіальних закладах з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

На Пагорбі Слави відбулося урочисте покладання квітів до памятного знаку в’язням нацистських концтаборів. На заході пригадали страшні воєнні часи.

Звертаючись до присутніх, Олександр Володимирович зауважив на важливості увічнення пам’яті людей, яких насильно вивезли  з рідної землі задля поневолення у концентраційних таборах, а також на примусових роботах.

Людмила Луценко зауважила, що сучасне покоління не має права викреслити із своєї пам’яті подвиг тих, хто, незважаючи на страшні муки, не скорився фашистам. З кожним днем таких героїв стає все менше.

Віктор Григорович та Лідія Василівна, в свою чергу, подякували присутнім за увагу до людей старшого покоління, а також порадили не забувати жахливе минуле своєї країни - народ живий допоки жива йог історична пам’ять.

Фото з сайту Баштанської ОТГ

Всі новини →