Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

8 серпня відзначається Міжнародний день офтальмології

08/08/2019

Дата святкування цієї події приурочена до дня народження великого російського лікаря-офтальмолога Святослава Миколайовича Федорова (1927-2000). На сьогоднішній день близько 285 мільйонів осіб у всьому світі живуть з значними порушеннями зору: 45 мільйонів з них уражені повною сліпотою. Майже 90% людей з порушеннями зору живуть в країнах, що розвиваються.

Завдяки методам сучасної офтальмології з початку 1990-х років вдалося значно зменшити масштаби порушень зору у всьомусвіті, незважаючи на глобальне постаріння населення (літні люди складають основну групу ризику з офтальмологічних захворювань).

Жителям Баштанського району офтальмологічну допомогу надають лікарі - Гібець Микола Ілліч та Влах Грета Іванівна.

Колектив Багатопрофільної лікарні Баштанського району  вітає зі святом лікарів-офтальмологів і бажаємо Вам  міцного здоров’я, великих успіхів у Вашій медичній практиці, сімейного тепла, затишку та щастя.

Всі новини →