Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шляхами визволення

30/10/2013

30 жовтня у приміщенні Баштанського кінотеатру «Юність» відбувся кінолекторій «Шляхами визволення» для учнів шкіл та гімназії м.Баштанка, присвячений 69 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, за участі голови райдержадміністрації Івана Рубського, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Шевченка, заступника начальника відділу освіти, молоді і спорту РДА Людмили Тищенко, ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій Петра Борисова, Ростислава Мулярова і Марії Єженіної, голів районної та міської рад ветеранів Лідії Андреєвої та Ніни Буцької, зберігача фондів районного краєзнавчого музею Любові Чучмай та шкільних колективів.

Голова райдержадміністрації Іван Рубський, вітаючи присутніх, зазначив, що сьогодні в державі велика увага приділяється соціальному та медичному захисту ветеранів. Зокрема, це питання контролюється особисто Президентом України Віктором Януковичем.  Адже ветеранів залишилося не так і багато, тож обов’язком кожного є захищати та шанувати їх. Очільник району закликав дітей знати історію рідного краю, знати живих і пам’ятати полеглих захисників Вітчизни, які дарували нам мирне небо над головою ціною власного життя. Він також проінформував присутніх про те, що в районі проводиться постійно велика робота по увіковіченню пам’яті загиблих героїв під час визволення рідного Баштанського краю, про що свідчать відкриті меморіальні дошки та пам’ятники, встановлені на території усього району.
 
У ході заходу було продемонстровано слайди та відео сюжети про визволення України та Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників, котрі не залишили байдужим жодного з присутніх та змусили задуматися про весь жах подій, пережитих у війні її учасниками. 
 
По завершенні кінолекторію учасники вшанували пам’ять  полеглих у війні хвилиною мовчання, а ветеранам Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій Петру Борисову, Ростиславу Мулярову і Марії Єженіній вручили квіти, як знак подяки та шани за їхні подвиги перед рідною землею.
 
 
 
 
 
 
 

Всі новини →