Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

З жовтня 2019 року змінюється порядок надання житлових субсидій.

30/09/2019

З жовтня 2019 року виплату житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюватиме управління соціального захисту населення шляхом перерахування коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Для виплати субсидії пенсіонерам інформацію про виплатні реквізити надасть Пенсійний фонд України. Особам працездатного віку кошти будуть надходити на відкриті раніше рахунки в АТ «Ощадбанк».

Згідно з новим порядком розширено перелік банків для отримання субсидії, а саме: АТ «Ощадбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль». За бажанням отримувати кошти в іншому банку необхідно звернутися з заявою до управління соціального захисту населення та надати розрахунковий рахунок.

Громадяни, яким призначено субсидію у безготівковій формі (домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги), отримуватимуть її виключно через АТ “Ощадбанк”.

Наголошуємо, що громадянам, які мали право на призначення субсидії на літній період, у жовтні на опалювальний сезон 2019-2020 років її розмір розрахують автоматично.

При нарахуванні субсидії на опалювальний сезон 2019-2020 роки будуть враховуватися доходи громадян за I та II квартали 2019 року.

Повторно з заявою та декларацією мають звернутися:

- орендарі житла;

- внутрішньо переміщені особи;

- домогосподарства, в яких з травня 2019 року відбулися зміни в складі сім’ї;

- домогосподарства, в яких субсидія нараховувалась на фактичну кількість проживаючих осіб;

- сім’ї, до складу яких входять непрацюючі особи працездатного віку, у яких доходи менші мінімальної заробітної плати або не працюють.

УВАГА! Прохання до отримувачів субсидії - щоб уникнути непорозумінь, щомісяця використовуйте кошти, перераховані на ваші рахунки, для оплати за житлово-комунальні послуги.

Довідки за телефонами: 2-76-54, 2-63-51, 2-68-48, 2-64-34.

Всі новини →